Concertarchief

Wat voor optredens hebben er allemaal plaatsgevonden in de Remonstrantse kerk te Waddinxveen? Bekijk hieronder een overzicht van diverse voorstellingen die de afgelopen seizoenen zijn opgevoerd.

2024

zondag 25 mei 2024,
PROJECT TOON IN SAMENWERKING MET MUZIEK  IN WADDINXVEEN
Lees verder

zondag 24 maart 2024,
JONG TALENT van het ROTTERDAMS PHILHARMONISCH ORKEST
Martine Velthuis, viool; Julie Adelsteinsson, viool; Almudena Conzälez Regueral Navarro, altiviool; Nuria Comorera Nosas, cello; Joe Prindell, contrabas
Programma: een verrassing!
Lees verder

zondag 25 februari 2024,
DUO SWEEGERS | VAN ANDEL
Michelle Sweegers, harp en Jooske van Andel, klarinet
Een gevarieerd programma met onder andere Piazolla, Dvorak & Rossini.
Lees verder

zondag 28 januari 2024,
FLORENCE VAN DER DOES, piano | JARA VAN DAM, klarinet
Brahms klarinet-Sonate op. 120 nr.2, Saint-Seans-klarinet Sonate op.16, Chopin-Nocturne op.27, Janacek- Sonate 1.
Lees verder

vrijdag 12 januari 2024,
NIEUWJAARSCONCERT | VIVIANNE CHENG, piano
Werken van Mozart, Ravel & Skriabin
Lees verder

2023

zondag 26 november 2023
MARIEKE VOS, klarinet | CAMIEL BOOMSMA, piano
Klarinetconcert KV622 van Mozart, en muziek van Clara en Robert Schumann.
Lees verder

zondag 29 oktober 2023
PLATNER TRIO | Eefje Habraken, viool; Anne Huser, altviool; Daniel Petrovitsch, cello
– Schubert-Strijktrio in Bes, D471,
– Cras-Strijktrio,
– Mozart-Divertimento in Es, KV 563 1.
Lees verder

zondag 24 september 2023
MARIA NEMTSOVA | MAYA FRIDMAN
Celliste Maya Fridman speelt met toppianiste Maria Nemtsova met kleurrijk en uitdagend repertoire.
Lees verder

vrijdag 8 september 2023
THE HAGUE STRING TRIO:
The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Zij ontmoetten elkaar in Den Haag na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, en kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen. Sindsdien hebben zij zich tot een hecht ensemble gevormd.Justyna Briefjes (Viool) // Julia Dinerstein (Altviool) // Miriam Kirby (Cello)
Lees verder

zondag 30 april 2023
CHIMAERA TRIO:
Het Chimaera Trio is een trio dat bestaat uit jonge bevlogen musici, die hun sporen in de Nederlandse muziekwereld ruimschoots hebben verdiend. Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano) spelen als trio en als solist. Hun recent verschenen cd Fin de Siècle werd zeer enthousiast ontvangen. Zij waren o.a. te zien bij Podium Witteman, DWDD en te horen op Radio 4.
In Waddinxveen brengen zij, onder de titel “Der er et yndigt land” (dat is het volkslied van Denemarken), een romantisch programma met muziek van o.a. F. Mendelssohn, E. Hartman en andere Deense componisten.
Lees verder

zondag 26 maart 2023
STRIJKERS ROTTERDAMS PHILHARMONISCH ORKEST:
Muziek in Waddinxveen geeft een concert in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Vijf jonge talentvolle strijkers spelen een seizoen mee als deelnemers aan de Rotterdam Philharmonic Orchestra Academy.
In Waddinxveen treden zij op met muziek uit de klassieke stijlperiode: van Mozart tot Schubert.
Lees verder

zondag 26 februari 2023
PIANODUO DIMITROV-BOELEE:
20 vingers meesterwerken. Elvire Boelee vormt samen met de Bulgaar Dimitar Dimitrov een pianoduo.
Vierhandig pianospel is één van de meest unieke vormen van kamermuziek.
Zij spelen vanmiddag voor ons de pareltjes van de quatre-mains stukken van o.a. de componisten: Mozart, Grieg, Gerschwin, Debussy, Gavrilin en Tchaikovsky.
Lees verder

zondag 29 januari 2023
TRIO PIÚ CORDE:
Ensemble Più Corde (veel snaren) werd in 2015 opgericht door ex-studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het ensemble verkent de diversiteit en de rijkheid van de muziekstijlen in heel Europa in de tweede helft van de 18e en het begin van de 19e eeuw. De kern van het ensemble is de fortepiano ondersteund door een strijkgroep.
Anna Jane Lester (viool), Ania Katynska (cello) en Liene Madern-Stradina (fortepiano) vonden elkaar in 2015 op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vanuit hun gemeenschappelijke passie besloten zij dit ensemble op te richten.
Lees verder

2022

zondag 27 november 2022
TRIO VIVEZZA:
Al bijna 15 jaar brengen violiste Inger van Vliet, klarinettiste Nicole van Jaarsveld en pianiste Angélique Heemsbergen levendige en opgewekte muziek in sprankelende, kleurrijke programma’s. Door deze jarenlange ervaring zijn zij perfect op elkaar ingespeeld. Het trio verbindt muziek en publiek door gesproken toelichtingen. Deze toelichtingen worden door het publiek als zeer verfrissend ervaren.
Zij brengen een levendig fantasierijk en gevarieerd programma met werken uit het repertoire van Mozart, Bizet, Dvorák tot Fauré en Piazolla.
Het duo Heemsbergen en Van Jaarsveld speelde eerder met groot succes bij Muziek in Waddinxveen in november 2021.
Lees verder

zondag 30 oktober 2022
ISCHICO VELZEL:
Ischico Velzel is een jonge veelbelovende pianiste die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Haar pianospel wordt omschreven als: moeiteloos, vol expressie en technisch zeer vloeiend.
Ischico speelt werken van Scarlatti en Beethoven en na de pauze werken van de meer onbekende componisten: de Larroccha, Granados en Medtner.
Lees verder

Zondag 18 september 2022
DUO HABRAKEN (viool) / PETROVITSCH (viool).
Een grote liefde voor muziek en passie voor het spelen van kamermuziek in het bijzonder. Dat is wat Eefje Habraken en Daniel Petrovitsch, musici uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest, sinds 2019 verbindt.
Lees verder

Zondag 24 april 2022
DUO VAN LOENEN & BORSBOOM: Tobias Borsboom, piano en Pieter van Loenen, viool vormen een veelgevraagd duo.
Lees verder

Zondag 27 maart 2022
MARSELJE DUO: Marselje duo bestaat uit violiste Annelieke Marselje en harpiste Doriene Marselje. De twee zussen spelen van jongs af aan samen en zijn muzikaal en artistiek buitengewoon veelzijdig.
Lees verder

Zondag 27 februari 2022
BLOKFLUITENSEMBLE BRISK: Susanna Borsch, Alide Verheij, Marjan Banis en Bert Honig. Brisk betekent in de muziek levendig, wakker en snel. Precies wat dit blokfluitensemble is: energiek en vernieuwend en alle mogelijkheden van de blaasinstrumenten verkennend.
Lees verder

2021

Zondag 21 november 2021
DUO HEEMSBERGEN & VAN JAARSVELD: Angélique Heemsbergen, piano en Nicole van Jaarsveld, klarinet spelen op landelijke podia.
Lees verder

Zondag 24 oktober 2021
ENSEMBLE COLLAGE: Marijke Franken en Liesbeth Reijerkerk, mezzosopranen, begeleid door Stephan Schoutens, saxofoon en Winfried Verweij, piano.
Lees verder

Zondag 19 september 2021.
KETEVAN SHARUMASHVILI: een groot Oost-Europees pianotalent uit Tbilisi, Georgië.
Lees verder…

2020

Zondag 23 februari 2020.
Giulio Potenza (piano), Nicolas Dupont (viool) een duo met internationale podiumervaring en een voltooide bachelor opleiding. Giulio treed op als vooraanstaand concert-pianist en speelde o.a. op het Lugano-muziek festival. Nicolas reist als concertviolist door Europa.
Lees verder…

Zondag 19 januari 2020.
Arcadie Trio opgericht in 2009 door klarinettist Steven Geraads, cellist Timothee Busch en pianist Henriette Wirth allen afgestudeerd aan het Utrechts conservatorium. En feestelijk Nieuwjaarsprogramma met o.a. 7 Balkandansen van Tajcevic, en op het …
Lees verder…

2019

Zondag 24 november 2019.
WISHFUL SINGING. Vijf klassiek geschoolde zangeressen Roepen met hun zuivere stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala van emoties op. Reis mee langs liefde, hartzeer, weemoed, en plezier. Bekend van optreden in Podium Witteman en radio brengen ze in …..
Lees verder…

Zondag 27 oktober 2019.
Quintessenza Blaaskwintet, Vijf enthousiaste, jonge en gedreven musici die elkaar in 2013 ontmoetten als studenten aan het Conservatorium in Amsterdam en sindsdien optreden in het land. Quintessenza maakt een gevarieerd repertoire toegankelijk voor
Lees verder…

Zondag 29 september 2019.
Maxime en Charlotte Gulikers behaalden aan het Conservatorium in Den Haag hun bachelor diploma. Vervolgden hun studie met diverse masterclasses en met succesvolle deelname aan internationale muziek concoursen waaronder het Prinses Christina Traden op tijdens het Janine Jansen Festival
Lees verder…

Zondag 31 maart 2019.
THE HAGUE STRING TRIO Op het programma van het maartconcert 2019 van The Hague String Trio staat muziek van de beroemde componisten Schubert en Beethoven. Daarnaast zal mooie en expressieve muziek te beluisteren zijn van joodse componisten, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vervolgd.
Lees verder…

Zondag 17 februari 2019.
Celliste Hanneke Rouw, afgestudeerd aan de LUCA School of Arts in Leuven, brengt een programma met cello sonates van Gabriel Fauré en Max Bruch. Zij wordt begeleid door pianiste Anouk de Jong, die haar sporen heeft verdiend in de kamermuziek, zowel als solist als als begeleidster.
Lees verder…

Zondag 20 januari 2019
Tango Aliado, zij verzorgen het Nieuwjaarsconcert 2019! Dit kwartet trad eerder met groot succes bij ons op. Zij brengen warme Zuid-Amerikaanse klanken gespeeld op viool, piano, cello en bandoneon vol ritme en dynamiek. Nu met nieuw repertoire van hun CD “Un Abrazo “ …
Lees verder…

2018

Zondag 11 november 2018
Het Ensemble Hermes is in 2010 opgericht en bestaat uit ervaren zangers en jonge instrumentalisten die een repertoire brengen uit de periode 1550 tot 1750 waaronder muziek uit de koorboeken van de illustere Lieve Vrouwe Broederschap uit Den Bosch. Ook werken van Josquin de Perez (1450-1521) en van de Nederlandse …
Lees verder…

Zondag 14 oktober 2018
Internationaal spelend en prijzen winnend trio, bestaand uit een volist, een celliste en een pianist. Zij spelen grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van stijlen, zoals J. Haydn, E. Granados, D. Shostakovich, maar ook A. Piazzolla! Topmusici in een prachtig muzikaal ensemble …
Lees verder…

Zondag 16 september 2018
(Gegevens op verzoek verwijderd)

Zondag 18 maart 2018
HAYTHAM SAFIA QU4RTET. Alle verschillen van dit unieke ensemble versmelten door hun passie en pure speelplezier. Musici uit verschillende windstreken en culturen, die spelen met hun hart in de muzikale tradities van hun land. Een repertoire met klassieke stukken en Arabische traditionals. Het grootste deel van …
Lees verder…

Zondag 18 februari 2018
18 februari 2018 – Caprice des DeuxCAPRICE DES DEUX, Saxofoon-pianoduo Caprice des Deux is ontstaan in 1997. Ruud en Jaap musiceren vanuit de emotionele boodschap van de muziek en willen die zo duidelijk mogelijk met het publiek communiceren. Zij laten de toehoorders kennismaken met de vaak ongekende en onbekende mogelijkheden van de saxofoon in de klassieke muziek …
Lees verder…

Zondag 14 januari 2018
Ana Valero & Sergey Smirnov spelen sinds 2013 als duo. Het duo Ana Valero & Sergey Smirnov heeft inmiddels zijn sporen ruimschoots verdiend, zowel op nationale als op internationale podia. Met het warme en diepe geluid van de altviool van de Spaanse Ana Valero en de prachtige pianoklanken van …
Lees verder…

2017

Zondag 26 november 2017
Muziek en poëzie met diepgang, prachtig gezongen door sopraan Nicole Fiselier en op de piano in alle kleuren en nuances begeleid door Avinoam Shalev. Het Ruby Duo zorgt voor een intieme muzikale beleving tijdens een zeer bijzondere poëtische liedreis. Veel componisten zijn geïnspireerd geraakt door …
Lees verder…

Zondag 29 oktober 2017
Erwin Rommert Weerstra behaalde in 2009 het Bachelordiploma Piano aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag. Daarna behaalde hij in 2011 cum laude het Masterdiploma Klassiek Solo Piano. Sinds zijn afstuderen heeft Erwin door Europa gereisd en heeft hij Masterclasses en lessen gevolgd bij …
Lees verder…

Zondag 24 september 2017
De vier professionele musici (Kwartet TANGO ALIADO) hebben elkaar gevonden op het conservatorium en tijdens hun optredens in diverse orkesten. Het klikte persoonlijk en muzikaal zo goed dat ze samen besloten als kwartet verder te gaan. Allen zijn afgestudeerd bij nederlandse conservatoria en…
Lees verder…

Zondag 14 mei 2017
Het Utrechts Vocaal Ensemble en vocal group Gallina. Op zondagmiddag 14 mei 2017 treedt om 15:00 uur het Utrechts Vocaal Ensemble op, met een gastoptreden van het Sloveens vocaal vrouwenkwartet Vocal Group Gallina, nu op tournee door Nederland en exclusief voor Muziek in Waddinxveen.
Lees verder…

Zondag 12 maart 2017
Vilde KatshkeVILDE KATZKE, Jiddisch voor wilde eend, trad in 2013 met succes op in onze concertenreeks. Een klezmer trio dat een vrolijke mix brengt van klezmer en joodse volksverhalen. Hun klezmer muziek raakt je, het is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen. Opgericht in 1998 door Gottfrid van Eck op klarinet, Pit Hermans op cimbaal en Tessa Zoutendijk op viool en cello. Drie wilde eenden die zorgen voor veel feestelijk gesnater.
Lees verder…

12 februari 2017
ENSEMBLE COLLAGE met een optreden met Liesbeth Reijerkerk en Marijke Franken mezzosopraan, Winfried Verweij piano en Stephan Schoutens altsaxofoon. Zij brengen in liederen de verschijnselen van de vrouw tot leven die we herkennen als moeder, madonna, diva, feeks of femme fatale in het thema “Frau zur Schau” van o.a. componisten als Schumann, Grieg, Bernstein, Grieg en Bacharach.
Lees verder…

15 januari 2017
RHENUS ENSEMBLE. Het Rhenus Ensemble is in het voorjaar 2016 opgericht door professionele en gepassioneerde musici met een muzikaal bereik van de barok tot de moderne klassieken.
Fluitiste Sannie de Jongh begeleid met een toelichting over de muziekstukken dit bijzondere concert dat een aanrader is voor de fijnproevers van de klassiekers in de kamermuziek.
Lees verder…

2016

13 november 2016
ENSEMBLE HERMES. Zangers en instrumentalisten die Renaissance muziek uitvoeren uit 16de-eeuwse koorboeken van de illustere Vrouwe Broederschap uit den Bosch, werken van Josquin des Prez (1450-1521) en werken van de Nederlandse moderne componist Maurice Pirenne (1928-2008). Traden succesvol op in Amsterdam en de St. Jan in Gouda en nu in Waddinxveen.
Lees verder…

30 oktober 2016
MARIEKE VOS KWARTET. Marieke Vos (klarinet), afgestudeerd op het conservatorium in Amsterdam, trad in januari 2016 op in het programma Podium Witteman en speelt nu met haar kwartet in Muziek in Waddinxveen. Samen met Floor le Coultre – viool, Marleen de Bakker – harp en Maya Fridman – cello spelen ze een gevarieerd programma met werken van Loeillet, Dvorak en Ravel.
Lees verder…

18 september 2016
DUO EIGEN WIJS met Ingrid Ranftl piano, Ellen van den Berg fluit en een verrassingsoptreden van Aleid Abels in een bruisende voorstelling begeleid met uitvoeringen van o.a. Poulenc, Piazzolla en Fauré. Een Waddinxveens feestje bij de start van het seizoen.
Lees verder…

3 april 2016
PIETER VAN SANTEN TRIO I.S.M MOS EN SPETTER. Dit optreden van het PIETER VAN SANTEN Trio is op aanbeveling van MOS en SPETTER te WADDINXVEEN. Nieuwe instrumenten in ons programma als de contrabas, drums en de piano als hoofdinstrument vormen het jazzy optreden van dit trio. Pieter zingt en speelt eigen composities. Een gevarieerde muzikale reis met cabareteske teksten , jazzy klanken. …
Lees verder…

17 januari 2016
Het optreden in 2014 was een groot succes en ook nu spatten de vonken er weer af bij het optreden van dit slagwerkduo, OSCAR ALBLAS en MARTIN DE GREEF meesters op de vibrafoon en de marimba. Klassiek en modern Ravel, Piazolla en Händel maken deel uit van het repertoire. Op You Tube kunt U…
Lees verder

2015

22 november 2015
ANKE VAN DER BIJL & AAD VAN DER VELDE. ANKE VAN DER BIJL is een veelzijdig dwarsfluitiste en heeft aan diverse opleidingen haar kennis verbreed waaronder het British Suzuki Institute in London. Anke is woonachtig in Gouda waar ze les geeft op de Fluitschool Flautissimo. Samen met AAD VAN DER VELDE aan de piano vormt ze al vele jaren een succesvol duo.
Lees verder…

25 oktober 2015
Deze avond brengt Natalie Merfort samen met het Alma Trio bestaande uit Svetlana Lohman piano en Joy Andrea Emonds mezzo-sopraan een repertoire klassieke en moderne liederen.
Lees verder…

20 september 2015
Geniet, dans en droom over verre landen met Trio “ C tot de Derde “.
Lees verder…

27 maart 2015
Voor dit Paasconcert hebben zij een mooi programma samengesteld met diverse liederen en muziekstukken.
Lees verder…

20 februari 2015
Het Coprario Consort legt zich toe op consortmuziek (Renaissance) en muziek zoals die heeft geklonken aan de Franse hoven ten tijde van de barok.
Lees verder…

23 januari 2015
Oscar Alblas en Martin de Greef vormen samen melodisch slagwerkduo Omatic.
Lees verder…

2014

21 november 2014
WOESTE HOOGTEN, songs van Kate Bush
Lees verder…

14 november 2014
Concert “Vragen aan de liefde”
Lees verder…

17 oktober 2014
ENSEMBLE ARPEGGIO
Lees verder…

4 april 2014
Trio ‘Les Amis’
Lees verder

31 januari 2014
Kwartet ‘Striking 4′
Lees verder

2013

15 december 2013
Kerstconcert ‘Ceremony of Carols’
Uitvoering door harpiste en vocaal damestrio. Met Kerstvertelling voor de kinderen.

22 November 2013
Sterre der zee
Maria bezongen in oude en nieuwe muziek.

11 Oktober 2013
Optreden klezmertrio ‘Vilde Katshke’
Vertelconcert met joodse klezmer.

5 Mei 2013
Orgelconcert
N.a.v. het 850 jarig bestaan van de Notre Dame in Parijs.
(Bekijk een video-opname van dit concert op de pagina Video’s)

12 April 2013
Bach in Waddinxveen
Bach-werken gespeeld door Trio da Fusignano.

2012

26 Oktober 2012
Optreden blazersensemble
Optreden van het 10 koppig blazersensemble ‘I FIATI’o.l.v. Maarten Kares.

20 April 2012
Het Turdus Trio
Muziek van Jan KrtitlVanhal, Franz Schubert Johan Brahms.

20 Januari 2012
Het Maris Kwartet
Muziek van A.Dvorak, J.Turina, F.Schubert.
(Bekijk een video-opname van dit concert op de pagina Video’s)

7 Oktober 2011
Sanne Hunfeld en Maarten den Hengst
Muziek van L. van Beethoven, C.Debussy, S. Prokokieff, F.Schubert.

2011

15 April 2011
Arpa Doppia
Met de harpistes Yolanda Davids en Reinilde Zevenbergen.

2010

10 Oktober 2010
Yvonne Scwerzel (fluit) en Carolien Fleumer (piano)
Diverse werken voor piano en fluit.

14 Mei 2010
Steve Marat (gitaar), Monica Triga Fado (zang) en Randal Corsen (piano).

19 Maart 2010
Saskia Boon (piano), Barbara Kurmann (viool), Harriet Overbeek (cello).