Maxime en Charlotte Gulikers


Evenementgegevens

  • Datum:

Zondag 29 september 2019 om 15:00 uur – MAXIME EN CHARLOTTE GULIKERS.

Zij behaalden aan het Conservatorium in Den Haag hun bachelor diploma.

Maxim Gulikers (viool) en Charlotte Gulikers (cello)

Vervolgden hun studie met diverse masterclasses en met succesvolle deelname aan internationale muziek concoursen waaronder het Prinses Christina Concours. Traden op tijdens het Janine Jansen Festival in Utrecht. Vanmiddag een mooi en afwisselend programma voor viool en cello met werken van o.a. Ravel, G. B. Cirri, E. Ysaye en delen uit de cello suite van J. S. Bach.

Succesvol openingsconcert Muziek in Waddinxveen

Volle, welluidende viool- en celloklanken zijn zondagmiddag 29 september te horen in de goed gevulde Remonstrantse kerk: Maxime en Charlotte Gulikers geven de aftrap voor het nieuwe seizoen Muziek in Waddinxveen met een mooi en afwisselend openingsconcert.

Behalve de cellosuites van Bach zal de muziek voor de meeste bezoekers niet erg bekend zijn geweest. Wie heeft er nou van de componist Cirri gehoord of van de bewerking door de Noor Halverson van Händel’s Passacaglia in G? En toch weten Maxime en Charlotte het publiek met deze muziek te boeien. De jonge Waddinxveense musici spelen met overtuiging en weten ook de complexere muziek van Ysaye en de sonate voor viool en cello van Ravel goed over te brengen.
Het publiek reageert enthousiast en wordt beloond met een grappige toegift met muziek van Sibelius.

Maxime en Charlotte studeren binnenkort af aan het conservatorium van respectievelijk Berlijn en Amsterdam, maar manifesteren zich in Waddinxveen al als volleerde vaklui met talent dat veel belooft voor de toekomst!

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.