Ensemble collage


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie Ensemble collage zondag 12 februari

“Onder het motto Frau zur Schau bracht het Ensemble Collage gisteren in de reeks zondagmiddagconcerten van Muziek in Waddinxveen liederen ten gehore op de piano begeleid door Winfried Verweij.

In duet en in solozang beproefden de sopranen Liesbeth Reijerkerk en Marijke Franken hun vocale krachten op liederen uit verschillende stijlperiodes in de muziek: van romantiek tot musical en songs uit de gouden tijden van Broadway. In de caleidoscoop van liederen werden de verschillende aspecten van de vrouw muzikaal belicht. De liederen werden steeds door één van de zangeressen toegelicht.

Of nu moeder Maria, de liefde voor de man of de jaloezie tussen vrouwen werd bezongen, steeds wist Ensemble Vocale de juiste toon te treffen en een passende sfeer op te roepen. Ook de intieme ruimte, die de Remonstrantse kerk biedt, heeft eraan bijgedragen dat de muziek tijdens de uitvoering bijzonder goed tot zijn recht is gekomen.

Het publiek wist het muzikale portret van de vrouw dan ook zeer te waarderen.”

Zondag 12 februari 2017 om 15:00 uur – Ensemble collage

Ensemble collage

ENSEMBLE COLLAGE

Sprankelend en stijlvol is het optreden van ENSEMBLE COLLAGE bestaande uit Liesbeth Reijerkerk en Marijke Franken mezzosopraan, Winfried Verweij piano en Stephan Schoutens altsaxofoon. Zij brengen in liederen de verschijnselen van de vrouw tot leven. We herkennen o.a. de moeder, madonna, diva, feeks, of femme fatale in het thema: “Frau zur Schau”, in muziek van o.a. componisten als Schuman, Grieg, Bernstein en Bacharach.

“Een afwisselend en uitgebalanceerd programma vol energie, zeer muzikaal, prachtig gezongen en subtiel begeleid.”: waren de lovende kritieken op eerdere uitvoeringen.

Ensemble Collage concert van 12 februari 2017 Ensemble Collage concert van 12 februari 2017

www.muziekinwaddinxveen.nl


Uitvoeringen op zondagmiddag in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, te Waddinxveen.
Zaal open vanaf 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.
Klik hier om te reserveren, bel naar 06 53 28 10 16 of aan de zaal.
Toegang €12,50 incl. koffie of thee. RABOPAS en VONKPAS houders €10,00.

Save

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.