Pieter van Santen trio i.s.m. Mos en Spetter


Evenementgegevens

  • Datum:

3 april 2016 – PIETER VAN SANTEN TRIO I.S.M MOS EN SPETTER

PIETER VAN SANTEN TRIO I.S.M MOS EN SPETTER
Dit optreden van het PIETER VAN SANTEN Trio is op aanbeveling van MOS en SPETTER te WADDINXVEEN. Nieuwe instrumenten in ons programma als de contrabas, drums en de piano als hoofdinstrument vormen het jazzy optreden van dit trio. Pieter zingt en speelt eigen composities. Een gevarieerde muzikale reis met cabareteske teksten , jazzy klanken.

Pieter van Santen

Van Santen Zingt Zelf

Het nieuwste project van Pieter van Santen is genaamd Van Santen Zingt Zelf.

Het programma bestaat voor het grootste gedeelte uit nieuwe jazzcomposities met Nederlandstalige teksten, alle van de hand van Pieter. Uiteraard speelt hij zelf de piano. Hij wordt begeleid door zijn vrienden Wilco de Witte op drums en Hans Voogt op contrabas, musici die hun sporen in jazzwereld ruimschoots hebben verdiend.

Nieuw aan dit project is dat Van Santen zelf zingt. Voor het eerst vertolkt hij zijn eigen liedjes, live gespeeld en gezongen. De teksten zijn vaak humoristisch.

De stijl van de liedjes varieert van bebop, swing, latin, boogie woogie en stride tot blues. Van Santen waagt zich echter ook aan serieuze ballads. Het zijn stuk voor stuk volwaardige jazzcomposities met veel ruimte voor improvisatie van de instrumentalisten.

De muziek en de mooie improvisaties zijn een ode aan de jazzgiganten die Van Santen zo bewondert, zoals hij ook in de teksten van enkele liedjes heeft beschreven. Namen als Art Tatum, Bud Powell en Fats Waller.

De humoristische teksten en de stijl waarin hij ze brengt, doen denken aan kleinkunstenaars als Drs. P. en Hans Dorrestijn, maar natuurlijk ook aan de grondlegger van de ”jazz waar je bij mag lachen”, Max Teawhistle.

Van Santen blaast met deze muziek het genre Nederbop nieuw leven in.

Trio Pieter van Santen


Uitvoeringen op zondagmiddag in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, te Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Zaal open half uur voor begin van de uitvoering.
Klik hier om te reserveren, bel naar 0653281016 of aan de zaal.
Toegang €12,50 incl. koffie of thee. RABOPAS en VONKPAS houders €10,00.

Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.