Video’s

23 januari 2015

Oscar Alblas en Martin de Greef vormen samen het melodische slagwerkduo Omatic. Op 23 januari 2015 jongstleden gaven zij een opdtreden (in ons Remonstrantse kerk te Waddinxveen). Bekijk hieronder een kort impressie video.

5 mei 2013


Op 5 mei  2013 organiseerde de culturele commissie van de Remonstrantse kerk te Waddinxveen een bijzonder orgelconcert. Dit concert stond in het teken van de viering van het 850-jarig bestaan van de kathedraal de Notre Dame in Parijs. Het onlangs gerestaureerde orgel van de remonstrantse kerk was een van de 850 orgels die wereldwijd bespeeld werden tijdens deze dag. Hiervoor werden twee organisten van naam uitgenodigd, te weten George Puimakers en Sjaak Warnaar, alsmede de videokunstenaar Casper van der Kaaij. Tijdens het concert werden de oren en ogen van de aanwezigen verwend in een ongebruikelijk samenspel van licht, geluid en beeld. De opnames zijn in september 2013 samengevat tot bovenstaande video.


Maris Kwartet – Franz Schubert Kwartet nr. 14 in d, D 810 ‘Der Tod und das Mädchen’ – Allegro. Remonstrantse kerk, Waddinxveen, 20 januari 2012.