Duo Ruby


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie optreden Duo Ruby

“De liedkunst is maar een beperkt en bijna vergeten hoekje binnen de klassieke muziek. Het gaat in die muziek om het vinden van een fragiel evenwicht en het steeds weer zoeken van de balans tussen zangstem en instrumentele begeleiding. En daar weet Duo Ruby wel raad mee!

In het liedrecital van Duo Ruby zondagmiddag in de Remonstrantse kerk in Waddinxveen gingen de nuances van de sopraanstem van Nicole Fiselier samen met het fraaie begeleidingsspel van de jonge Avinoam Shalev. Duo Ruby kwam bij Muziek in Waddinxveen voor de dag met een prachtig programma met muziek van Schubert, Tsjaikovsky en Wolf op tekst van Goethe over Mignon. Muziek op dezelfde tekst van Goethe, maar steeds weer op eigen wijze en stijl verklankt door de verschillende componisten.

Het is hemelse muziek, waarin aardse angst, dreiging maar ook liefde tot uitdrukking worden gebracht.
En dan volgen na de pauze nog een paar hoogtepunten uit de liedkunst, onder meer geschreven door Fauré en Gounod.

Aan het slot klinkt het luchtiger, koddige La diva de l’empire van Satie. Nicole Fiselier gaf een toelichting op tekst en muziek. Zo kon het publiek emoties, verklankt in negentiende en vroeg-twintigste eeuwse romantische muziek, opnieuw en intens beleven.”

 

Zondag 26 november 2017 om 15:00 uur – Duo Ruby
Nicole Fiselier (sopraan) // Avinoam Shalev (piano)

Muziek en poëzie met diepgang, prachtig gezongen door sopraan Nicole Fiselier en op de piano in alle kleuren en nuances begeleid door Avinoam Shalev. Het Ruby Duo zorgt voor een intieme muzikale beleving tijdens een zeer bijzondere poëtische liedreis. Veel componisten zijn geïnspireerd geraakt door Goethe’s mysterieuze meisje Mignon uit “Wilhelm Meisters Lehrjahre”. Hoe uiteenlopend de toonzettingen van de verschillende componisten klinken, is in het eerste gedeelte van het concert te ontdekken.

Nicole en Avinoam nemen U vervolgens mee naar de muziek van Fauré en Poulenc. Franse componisten die zich hebben laten leiden door de prachtige poëzie van dichters als Verlaine, de Vilmorin en … Goethe!

Duo Ruby geeft een toelichting op de composities en op de teksten van de gedichten waardoor U intens van zowel muziek als poëzie kunt genieten.

“Een reis door het leven van Goethe’s mysterieuze meisje Mignon.”

26 november 2017 -Duo Ruby

Duo Ruby (concert 26-11-2017) Duo Ruby (concert 26-11-2017) Duo Ruby (concert 26-11-2017)

Website: www.nicolefiselier.com

Uitvoering

Zondag 26 november 2017 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16 of 0653 67 27 87.
Entree €12,50 incl. koffie of thee. Rabobankpashouders, Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,00. Jongeren tot 21 jaar €7,50. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.