Kwartet TANGO ALIADO


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie van het de vier professionele musici en vocal group!

“Concert Muziek in Waddinxveen: gevarieerde tangomuziek van hoge kwaliteit

Wie mocht denken dat tangomuziek louter begeleidingsmuziek is bij de tangodans is afgelopen zondag in de Remonstrantse kerk bij Muziek in Waddinxveen flink bijgeschoold.

Tijdens het concert van het Kwartet Tango Aliado kwam een zeer breed scala aan tangomuziek aan bod. Muziek waarin cello en viool soms streden om de mooiste melodie. En vooral ook muziek met de harde accenten en melodische lijnen van de bandoneon, een soort accordeon met een vierkante vorm. Een instrument dat goed past bij de vaak melancholisch getinte tangomuziek.
Het goed op elkaar ingespeelde Kwartet kwam in de loop van het concert steeds meer op dreef. Met hun korte toelichtingen op de nummers, de uitleg over de bandoneon en vooral hun gedreven uitvoering van de muziek wist het Kwartet het publiek volledig mee te nemen naar de sfeer van de Argentijnse tango.

Muziek van Piazzolla mocht in het programma natuurlijk niet ontbreken. Daarvan werden zeven stukken gespeeld, waaronder Adiós Nonino: de tangomuziek bekend van het huwelijk van onze Koning en Koningin.

Alles bij elkaar was het een zeer geslaagd concert!”

Zondag 24 september 2017 om 15:00 uur – Kwartet TANGO ALIADO
Françoise Varsseveld (viool) // Mariken Zandvliet (piano) // Lucas Stam (cello) // Gert Wantenaar (bandoneon)

24 september 2017 - Kwartet TANGO ALIADO

De vier professionele musici hebben elkaar gevonden op het conservatorium en tijdens hun optredens in diverse orkesten.

Het klikte persoonlijk en muzikaal zo goed dat ze samen besloten als kwartet verder te gaan. Allen zijn afgestudeerd bij nederlandse conservatoria en hebben een rijke internationale muzikale ervaring. Ze vormen het kwartet TANGO ALIADO en delen de passie voor de argentijnse tango muziek.

Ingetogen milonga’s (argentijnse zangstijl) en virtuoze ritmische stukken wisselen elkaar af tijdens dit energieke concert van TANGO ALIADO. U wordt meegenomen op een reis met traditionele tango’s van beroemde componisten als Carlos Gardel, Anibal Troilo en Julio de Caro.

“Warme Zuid-Amerikaanse klanken, prachtig gespeeld. Muziek als poëzie en nostalgie die de ziel diep raakt.”

Gert Wantenaar van Tango AliadoFrancoise van Varsseveld van Tango AliadoMariken Zandvliet van Tango AliadoLucas Stam van Tango Aliado
Website: www.tango-aliado.com
Meer informatie over de leden van het Tango Aliado kwartet vindt u HIER.

Uitvoering

Zondag 24 september 2017 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16 of 0653 67 27 87.
Entree €12,50 incl. koffie of thee. Rabobankpashouders, Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,00. Jongeren tot 21 jaar €7,50. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Save

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.