Erwin Rommert Weerstra


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie optreden Erwin Rommert Weerstra

“Prachtige pianomuziek was bij het oktoberconcert van Muziek in Waddinxveen te beluisteren, gespeeld door concertpianist Erwin Rommert Weerstra. Zijn ijzersterke dynamiek: van verstild tot krachtige fortissimo’s kwam in de Remonstrantse kerk goed tot haar recht. Hij neemt je mee in de spanningsbogen van sonates, rondo’s en dansen in zijn eigen muzikale verhaal en interpretatie van de stukken. Erwin Rommert Weerstra speelt zelfverzekerd, maar ingetogen, zonder onnodig bravoure. Zijn muziek nodigt uit tot geconcentreerd luisteren naar het prachtige zondagsmiddagprogramma. En dat deed het publiek met volle teugen!

Tijdens het concert staat muziek op de lessenaar uit de klassieke periode: een late pianosonate van Haydn, een pianosonate van Beethoven, ook uit zijn late periode en het rondo KV 485 van Mozart. Uit de romantiek klinken drie walsen van Chopin. Het programma werd afgesloten met bijzonder mooie bewerkingen van Grainger van liederen van Brahms en Dowland.

Erwin Rommert Weerstra won in Warschau de eerste prijs bij het fameuze Leopold Godowky in memoriam Concours. In Waddinxveen was dan ook sprankelende pianomuziek te horen met de nodige diepgang. Opnieuw bewijst Muziek in Waddinxveen een goede neus te hebben voor het naar buiten brengen van jong Nederlands talent.”

Erwin Rommert Weerstra

Zondag 29 oktober 2017 om 15:00 uur – Erwin Rommert Weerstra
Erwin Rommert Weerstra behaalde in 2009 het Bachelordiploma Piano aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag. Daarna behaalde hij in 2011 cum laude het Masterdiploma Klassiek Solo Piano.

Sinds zijn afstuderen heeft Erwin door Europa gereisd en heeft hij Masterclasses en lessen gevolgd bij gerenommeerde musici. Hij behaalde de eerste prijs bij het Leopold Godowsky concours in Polen en in mei 2015 de eerste prijs bij het Internationaal Piano Concours d’Ile de France.

In 2015 is Erwin lid geworden van de “Young Piano Masters” Society (YPM). Het doel van de YPM is om jonge, veelbelovende pianisten die in het bezit zijn van een Master diploma, te ondersteunen bij het opbouwen van hun carrière.

Eind 2015 ontving Erwin de uitnodiging om 3 solorecitals te geven aan het Tchaikovsky Staatsconservatorium in Moskou.

Wolfgang Amadeus Mozart (Rondo in D Majeur), Haydn en Chopin. Brahms, Beethoven’s pianosonate nr. 31 en meer. Erwin brengt op zondagmiddag 29 oktober a.s. composities voor piano van wereldberoemde componisten ten gehore.

“Een jong en virtuoos pianist, met temperamentvol pianospel.”

Zondag 29 oktober 2017 om 15:00 uur - Erwin Rommert Weerstra

Website: www.erwinrommert.com

Uitvoering

Zondag 29 oktober 2017 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16 of 0653 67 27 87.
Entree €12,50 incl. koffie of thee. Rabobankpashouders, Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,00. Jongeren tot 21 jaar €7,50. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Save

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.