Ensemble Brisk


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie concert 27 februari 2022
brisk_27-2-2022

Zondagmiddag is de serie concerten van Muziek in Waddinxveen weer van start gegaan. Na de onderbreking door corona heeft het Brisk Recorder Quartet Amsterdam op 27 februari een prachtig blokfluitconcert gegeven in een volle Remonstrantse kerk. En dat met blokfluiten in alle soorten en maten.

Ze spelen muziek uit de 14 en 15 eeuw, die we met de blokfluit associëren. Bijvoorbeeld het Alma Redemptoris van Palestrina.
In de uitstekende akoestiek van de Remonstrantse kerk klinken de polyfone blokfluitstemmen haarzuiver. Maar er is ook muziek van Bach, Scriabin en Tsjaikovski.
Moderne stukken, die in opdracht van Brisk zijn geschreven, zijn intermezzi met een vaak vrolijke kwinkslag.

Kortom: het was een zeer afwisselend en veelzijdig programma dat smaakt naar meer. En dat kan gelukkig. In maart en april staan er ook concerten bij Muziek in Waddinxveen op het programma!

Zondag 27 februari 2022 om 15:00 uur – Ensemble Brisk

Ensemble Brisk

Brisk betekent in de muziek levendig, wakker en snel precies wat dit blokfluitensemble is: energiek en vernieuwend en alle mogelijkheden van de blaasinstrumenten verkennend. Het kwartet maakt bewerkingen van oud repertoire en speelt stukken speciaal geschreven voor dit ensemble. Een enorme verzamelingen blokfluiten en een optreden spectaculair om naar te luisteren en naar te kijken.

Uitvoering

Zondag 27 februari 2022 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16 of 06 53 67 27 87.
Entree €15,00 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €12,50. Jongeren tot 21 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308 9632 10 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of contant aan de zaal.
Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.