Het Utrechts Vocaal Ensemble en vocal group Gallina


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie van het Utrechts Vocaal Ensemble en vocal group Gallina zondag 14 mei

“Toegegeven: het was warm in de volle Remonstrantse kerk tijdens het laatste zondagmiddagconcert van het zeer succesvolle seizoen 2016 – 2017 van Muziek in Waddinxveen.
Hartverwarmend waren ook de rijke klanken en intense klankkleuren van het Utrechts Vocaal Ensemble. Het was zeer bijzondere a cappella muziek van oude en van hedendaagse componisten. Met een uitstapje in de vorm van arrangementen van Ken Burton, waaronder: “Nobody knows the trouble I have seen” en “Great getting-up morning”.

Maar het Vocaal vrouwenkwartet Gallina uit Slovenië stal de show. Zij boden de bezoekers van het concert een fenomenaal mooie muzikale ervaring in de samenklank van hoge en (zeer) lage vrouwenstemmen. Door de gespreide opstelling door de kerk bij één van de liederen kon het publiek ook van dichtbij van de hoge kwaliteit van de zangeressen genieten! Bij het Ave Maria van Franz Bieble, gezongen door het Utrechts Vocaal Ensemble, klonken de stemmen van Jeroen Spitteler en van de dames van Gallina bijzonder fraai vanaf de orgelgalerij.

Met hun toegift “Tulpen uit Amsterdam” veroverde het vrouwenkwartet definitief de harten van het publiek.

Het volgende concert van Muziek in Waddinxveen is in september. Dan staat Argentijnse tangomuziek op het programma.”

Zondag 14 mei 2017 om 15:00 uur – Het Utrechts Vocaal Ensemble en vocal group Gallina

Utrechts Vocaal Ensemble
Het Utrechts vocaal ensemble en vocal group Gallina

Op zondagmiddag 14 mei 2017 treedt om 15:00 uur het Utrechts Vocaal Ensemble op, met een gastoptreden van het Sloveens vocaal vrouwenkwartet Vocal Group Gallina, nu op tournee door Nederland en exclusief voor Muziek in Waddinxveen.

Programma: Musicians wrestle everywhere

Flyer Musicians Wrestle Everywhere

Het Utrechts Vocaal Ensemble heeft samen met de vier jonge zangeressen van het Sloveense vocaal ensemble Gallina een programma samengesteld rondom moderne componisten die teruggrijpen op oude muziekvormen of eeuwenoude teksten. Dat levert verrassende combinaties op. Zo past het O magnum mysterium van de Amerikaanse componist Lauridsen en het bekende Agnus Dei van de Amerikaan Samuel Barber wonderwel goed bij de twee Meditationes Sacrae van de Sloveen Andrej Makor (geb. 1987), een componist om in de gaten te houden. Musicians wrestle everywhere, een gedicht van Emily Dickinson, is getoonzet door Elliott Carter.

Naast werken van onder meer Tsjaikovski, Gjeilo en Hildegard van Bingen klinken er bekende spirituals, in bewerking door de Brit Ken Burton en Sloveense volksmuziek, bewerkt door Andrej Makor.

Het Utrechts Vocaal Ensemble gaf tijdens een tournee door Slovenië in 2015 ook al enkele concerten samen met het kwartet Gallina.

Ensembles

Het Utrechts Vocaal Ensemble is een ambitieus en gezellig kamerkoor met circa 30 leden, onder leiding van Jeroen Spitteler. Het repertoire gaat van de vijftiende eeuw tot hedendaagse composities.

Dirigent Jeroen Spitteler - UVE Soest

De Sloveense vocal group Gallina bestaat uit Urška Banovec (sopraan), Višnja Fičor (alt), Ana Plemenitaš (alt) en Maša Simčič (sopraan), onder muzikale leiding van dirigent Ana Erčulj. De groep zingt zowel klassiek als jazz en folk.

Website: www.utrechtsvocaalensemble.nl

Uitvoering

Zondagmiddag 14 mei 2017 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16 of 0653 67 27 87.
Entree €12,50 incl. koffie of thee. Rabobankpashouders, Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,00. Jongeren tot 21 jaar €7,50. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.