OMATIC


Evenementgegevens

  • Datum:

OMATIC bestaat uit slagwerkers Oscar Alblas (1985) en Martin de Greef (1983).
Beiden studeerden klassiek slagwerk aan Codarts Rotterdam en zijn werkzaam als freelance musicus en slagwerkdocent. Oscar maakt o.a. deel uit van gamelanensemble Gending, de experimentele rockband Kong, het op Franstalig repertoire georiënteerde kwartet Solune, en de band rondom singer-songwriter Fabian Schrama. Als docent is hij o.a. werkzaam bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR).

Oscar Alblas & Martin de Greef - Canto Ostinato (2014)Martin werkt al jaren als percussionist bij Joop van den Ende Theater-producties en speelde daarnaast onder andere bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest en Het Brabants Orkest. Hij is al ruim tien jaar als slagwerkdocent en dirigent verbonden aan muziekvereniging “E.M.S.” uit Hardinxveld-Giessendam en geeft daarnaast ook nog les bij verschillende andere muziekscholen en -verenigingen. Al sinds hun studietijd verzorgen Oscar en Martin regelmatig duoconcerten en zoeken zij naar nieuw repertoire – dat niet persé voor slagwerk geschreven hoeft te zijn – of naar nieuwe uitvoeringsmogelijkheden van bestaande stukken.  In januari 2014 gaven zij als eerste slagwerkduo een volledige uitvoering van Simeon ten Holts “Canto Ostinato”. Meer informatie is te verkrijgen via www.oscaralblas.nl.

Op het programma voor vrijdag 23 januari staan onder andere de volgende stukken: Simeon ten Holt – Canto Ostinato (arr. Oscar Alblas)
Maurice Ravel – Alborada del Gracioso
Steve Reich – Nagoya Marimbas
Georg Friedrich Händel – Dixit Dominus (arr. Martin de Greef)
Anders Koppel – Toccata for Vibraphone and Marimba
Astor Piazzolla – Tango Suite

Naast deze stukken zullen zij ook nog andere (kortere) stukken ten gehore brengen.

Tijd en toegangsprijzen
Het concert begint om 20.15 uur en de entreeprijs bedraagt €12,50 p.p.

Toegangskaarten
De kaarten zijn aan de zaal te krijgen. Reserveren is mogelijk door te bellen naar 06 53 28 10 16, of door het sturen van een email naar info@muziekinwaddinxveen.nl.

Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.