Pianoduo Dimitrov-Boelee


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie concert 26 februari 2023

recensie 26-2_01

“Ze hebben plezier om met elkaar te spelen. En voor technische hoogstandjes in de muziek draaien ze hun hand niet om. Duo Dimitar Dimitrov en Elvire Boere spelen werken voor piano vier handen van onder meer Bach, Saint-Saëns, Debussy en Hongaarse Dansen van Brahms.

En dan hadden ze ook nog een paar Sketches van de voor iedereen onbekende Russische componist Gavrillin. Het was mooi spel met soms intieme momenten. En dat liet Dimitar ook nog eens in een eigen compositie horen.
Het Duo bezorgt het publiek in de Remonstrantse kerk alles bij elkaar veel luistergenot. Het applaus en het enthousiasme na afloop waren navenant”

Pianoduo-Dimitrov-Boelee

Zondag 26 februari 2023 om 15:00 uur – PIANODUO DIMITROV-BOELEE

In het verleden was quatre-mains spelen vaak een vorm van vermaak. In de tijd van Mozart, Schubert en Brahms was het een uitstekende manier om te ‘flirten met het andere geslacht’. Voor anderen was het een fantastische gelegenheid om grote symfonieën in de huiskamer tot leven te horen komen.

De meeste stukken voor vier handen zijn, om deze redenen, leuk en niet al te moeilijk. Maar verspreid over de historie zijn er een aantal ware meesterwerken en fantastische werken geschreven voor vier handen.

“Deze onmisbare en spectaculaire werken heeft het Dimitrov-Boelee pianoduo verzameld en die zullen zij spelen, omlijst door interessante en vermakelijke verhalen over de componisten en hun quatre-mains partners”.

Dimitar Dimitrov De van oorsprong Bulgaarse pianist werd door jury’s van de vele concoursen die hij in zijn loopbaan won, ‘leeuw van de piano’ genoemd. Het is zijn gepassioneerd en meeslepend spel dat de toon zet voor het duo.

Elvire Boelee De Nederlandse pianiste begon al op haar 11e prijzen te winnen in concoursen. Tijdens haar studie speelde ze in veel verschillende ensembles en soleerde ze met orkesten. Toen ze Dimitar hoorde spelen wist ze meteen dat ze een pianoduo met hem wilde vormen. Ze wist hem hiervan te overtuigen en in 2014 vormden ze het Dimitrov-Boelee piano duo.

Uitvoering

Zondag 26 februari 2023 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering.
Kaarten zijn te verkrijgen door van tevoren te reserveren of aan de zaal.
Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16.
Entree €17,50 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €15,00. Jongeren tot 18 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308 9632 10 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of door te pinnen aan de zaal.
Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

pinnen-ja-graag
_

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.