Optreden strijkkwartet ‘Striking 4’


Evenementgegevens

  • Datum:

Op vrijdag 31 januari 2014 speelt het strijkkwartet ‘Striking 4′ in de Remonstrantse kerk, aan de Zuidkade 59 te Waddinxveen. De voorstelling begint om 20:15 uur. Tijdens het optreden speelt het kwartet o.a. kamermuziek van van Haydn, Lekeu en Turina.

Foto's Striking Four 161

Voortgekomen uit het VU-Orkest vormen Rosa Spanjaard (viool 1), Jet Berkhout (viool 2), Hanneke Miedema (altviool) en Marije de Waard (cello) reeds tien jaar het strijkkwartet Striking 4. Deze vier musici, met een brede ervaring in zowel kamermuziek als symfonische werken, beloven ons een gevarieerde muziekavond.

Inmiddels heeft het kwartet een breed repertoire opgebouwd van Sjostakovich tot Strauss. In Waddinxveen zullen zij o.a. kamermuziek spelen van Haydn, Lekeu en Turina. Tango’s van Enrique Francini en William Ryden en een nieuw werk van componist Roemer van der Steeg komen ook aan bod.

Programma
Het programma bestaat uit de onderstaande werken:

  • Haydn: strijkkwartet opus 20 no. 3 in g
  • Lekeu: Molto Adagio sempre cantate doloroso
  • Joquin Turina: La oracíon del Torrero
  • Een nieuw werk van Roemer van der Steeg
  • Tango’s van o.a. Enrique Francini en William Ryden

Tijd en toegangsprijzen
Het concert begint om 20.15 uur en de entreeprijs bedraagt €12,50 p.p.

Toegangskaarten
De kaarten zijn aan de zaal te krijgen. Reserveren is mogelijk door te bellen naar 06-53281016, of door het sturen van een email naar info@muziekinwaddinxveen.nl.

 

Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.