Ischico Velzel


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie concert 30 oktober 2022

Ischico Velzel_1Ischico Velzel-2

“Er is zondagmiddag speciaal voor het pianorecital van Muziek in Waddinxveen een heuse vleugel, waardoor Ischico Velzel haar spel nog meer cachet en diepgang kan geven. Het publiek zit om de vleugel en elke toehoorder geniet van de volle klank.

Ischico speelt een gevarieerd programma met een fraaie late sonate van Beethoven en Spaanse pianomuziek, waar zij veel affiniteit mee heeft. Zij sluit af met romantische muziek van de Russische componist Medtmer.
Het publiek is onder de indruk en reageert enthousiast.”


Ischico Velzel

Zondag 30 oktober 2022 om 15:00 uur – ISCHICO VELZEL

Ischico Velzel is een jonge veelbelovende pianiste die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek.

Haar voorliefde voor Spaanse muziek bracht haar naar Barcelona waar Ischico in 2019 haar Master of Music afrondde bij Spaanse muziekspecialist Albert Attenelle aan Conservatori Superior de Música del Liceu.
Haar tweede master deed ze aan The Royal Conservatoire of Scotland waar ze studeerde bij meesterpianisten Petras Geniušas en Fali Pavri.
Ischico is dankbaar dat haar masters financieel ondersteund werden door het VSB Fonds, Het Heij Konijn Fonds en Ars Donandi.

In 2021 won Ischico de eerste prijs van The Lamond Prize met haar uitvoering van Medtners Sonate-Skazka. Zij was meerdere keren te horen op nationale radio en kreeg masterclasses van onder andere Jacques Rouvier, Dmitri Alexeev, Hortense Cartier-Bresson en Joanna MacGregor.
Ischico voelt zich erg thuis op het concertpodium en heeft mogen spelen in Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam), Paleis het Loo (Apeldoorn), Casa Battló (Barcelona) en Sloane Square (Londen). Naast solopianiste is Ischico ook actief kamermusicus.
Sinds eind 2020 vormt Ischico samen met Schots/Nederlandse pianiste Anna Michels ‘The Tableaux Pianoduo’. Het duo cureerde in 2021 het interdisciplinaire concert ‘Dreams and Nightmares’ voor het Piano Festival in Glasgow.

Uitvoering

Zondag 30 oktober 2022 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn te verkrijgen door van tevoren te reserveren of aan de zaal. Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16.
Entree €17,50 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €15,00. Jongeren tot 18 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308 9632 10 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of door te pinnen aan de zaal.
Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

pinnen-ja-graag

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.