Ensemble Più Corde


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie concert 29 januari 2023

Trio Piu Corde_29-1-2023
“We wilden ChatGTP gebruiken voor het schrijven van deze recensie over het zondagmiddagconcert met Trio Più Corde. Maar dat leverde een tekst op zonder vermelding van bas Qalbh MacGhareaidh. En laat hij nu juist veel indruk maken op het publiek.

Zijn sonore zangstem en de instrumentele muziek van Alexandra Kwiakowska (viool), Ania Katynska (cello) en Liene Madern (pianoforte) vormen een prachtige combinatie voor een muzikale reis naar Schotland.

Trio Piu Corde weet met bas MacGhareaidth de romantische sfeer goed te treffen van de Schotse Hooglanden, in een afwisselend programma met bekende en minder bekende componisten.”

trio-piu-corde

Zondag 29 januari 2023 om 15:00 uur – ENSEMBLE PIÚ CORDE

“Klanken geïnspireerd door Schotland”.

Ensemble Più Corde (veel snaren) werd in 2015 opgericht door ex-studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het ensemble verkent de diversiteit en de rijkheid van de muziekstijlen in heel Europa in de tweede helft van de 18e en het begin van de 19e eeuw. De kern van het ensemble is de fortepiano ondersteund door een strijkgroep.

Anna Jane Lester (viool), Ania Katynska (cello) en Liene Madern-Stradina (fortepiano) vonden elkaar in 2015 op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vanuit hun gemeenschappelijke passie besloten zij dit ensemble op te richten.

Verschillende Europese componisten lieten zich aan het eind van de 18e eeuw inspireren door Schotland. Dit laat Piú Corde tijdens hun optreden in Waddinxveen horen met o.a. het uitvoeren van stukken van L. van Beethoven, I. Pleyel J. Oswald en L. Kozeluch.

Uitvoering

Zondag 29 januari 2023 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering.
Kaarten zijn te verkrijgen door van tevoren te reserveren of aan de zaal.
Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16.
Entree €17,50 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €15,00. Jongeren tot 18 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308 9632 10 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of door te pinnen aan de zaal.
Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

pinnen-ja-graag

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.