Duo van Loenen en Borsboom


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie concert 24 april 2022
duo-VanLoenen-Borsboom_24-4-2022

“Ook tijdens het laatste concert van het seizoen is er bij Muziek in Waddinxveen weer jong toptalent te beluisteren: Pieter van Loenen, viool en Tobias Borsboom, piano.
En zeer bijzonder: zij voegen verhalen en poëzie toe aan de muziek. Bij voorbeeld is er een gedicht van de Spanjaard Lorca bij de vioolsonate van Francis Poulenc.
En er zijn huiveringwekkende gongslagen van de piano in Messiaen’s “de lof voor de onsterfelijkheid van Jezus”, geschreven in een Duits concentratiekamp.
En dan is er nog de muziek bij het sprookje van Andersens “kus van de fee” van Stravinsky met verwijzingen naar liederen van Tsjaikovski.

Door de combinatie van verhalen en muziek is er nog meer diepgang in het
spel van de twee uitstekend op elkaar ingespeelde musici. En komt het
publiek oren en ogen tekort om het allemaal te volgen en te beleven.

Duo van Loenen & Borsboom

Zondag 24 april 2022 om 15:00 uur – DUO VAN LOENEN & BORSBOOM

Het veel geprezen jonge duo Pieter van Loenen, viool en Tobias Borsboom, piano brengen een kleurrijk en gevarieerd programma met Beethoven, Ravel en de Roemeense volksdansen van Bartók. Tobias Borsboom en Pieter van Loenen vormen een veelgevraagd duo.

Tobias, een creatief en veelzijdig musicus, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en won in 2015 de Dutch Classical Talent Award.

Pieter van Loenen speelt vanaf zijn 6e jaar viool. Hij is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en treedt als solist op met de diverse gerenommeerde orkesten.

Uitvoering

Zondag 24 april 2022 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn uitsluitend te verkrijgen door van tevoren te reserveren. Dit in verband met de corona-maatregelen. Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16 of 06 53 67 27 87.
Entree €15,00 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €12,50. Jongeren tot 21 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308 9632 10 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of contant aan de zaal.
Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.