Duo Heemsbergen & van Jaarsveld


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie concert 21 november 2021

heemsbergen_van-jaarsveld


Angélique van Heemsbergen, piano en Nicole van Jaarsveld, klarinet zijn meesteressen in het dichterbij brengen van de muziek.

Zondagmiddag geven zij bij Muziek in Waddinxveen bij elk werk een toelichting op hoe de muziek in elkaar zit: refreinen, coupletten, thema’s of variaties. En dan is er de nabijheid van de muziek zelf. De volheid van de klanken van de klarinet en de rijkdom van het pianospel. Dat laatste is goed te horen in het solostuk voor piano van Schubert. Maar ook in het sublieme pianospel in Rhapsody in Blue van Gershwin. De bewerking voor klarinet en piano van het klarinetkwintet van Mozart is zonder meer prachtig gespeeld. Want ja, Mozart en de klarinet, dat is volgens Nicole van Jaarsveld een onmisbare schakel in de ontwikkeling van de klarinetmuziek. En dat fenomenale in de muziek van Mozart laat zij in de Remonstrantse kerk met alle overtuigingskracht horen.”

Duo Heemsbergen & van Jaarsveld

Zondag 21 november 2021 om 15:00 uur – DUO HEEMSBERGEN & VAN JAARSVELD

Duo Heemsbergen & van Jaarsveld vormen al 10 jaar een succesvol duo. Angélique Heemsbergen, piano en Nicole van Jaarsveld, klarinet hebben hun jubileum gevierd met het uitbrengen van een CD met hun favoriete muziek. Zij spelen op landelijke podia, zoals het Concertgebouw in Amsterdam en Tivoli in Utrecht. Ook zijn zij regelmatig te beluisteren op Radio 4. Het ‘open karakter’ van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd.

In hun muziek en in hun samenwerking staat muzikaal samenspel en een gelijkwaardige rol voor piano en klarinet centraal. Vanmiddag spelen ze werken uit het repertoire van Schumann, Astor Piazzolla, Mozart en Gershwin.

Een sprankelende en dynamisch muzikale uitvoering van bevlogen musici!

Uitvoering

Zondag 21 november 2021 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn uitsluitend te verkrijgen door van tevoren te reserveren. Dit in verband met de corona-maatregelen. Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16 of 06 53 67 27 87.
Entree €15,00 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €12,50. Jongeren tot 21 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308 9632 10 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of contant aan de zaal.
Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.