Duo Habraken/Petrovitsch


Evenementgegevens

  • Datum:

Recensie concert 18 september 2022
recensie-habraken-petrovisch

De muziek van Martinu, Bartok en Kodaly is vernieuwend, maar in de samenklank tussen viool en cello toch vooral erg mooi.
En dat is in het eerste zondagmiddagconcert van dit seizoen goed te horen in het fantastische samenspel van Eefje Habraken en Daniel Petrovisch. Zij spelen virtuoos en met flair.

Het publiek geniet ervan. En het smaakt zeker naar meer.


duo-habraken-petrovitsch

Zondag 18 september 2022 om 15:00 uur – DUO HABRAKEN/PETROVITSCH

“Als viool-cello duo voeren we een muzikaal gesprek waarin we telkens van rol wisselen: van sopraan naar bas, van melodie naar begeleiding en van een ritmische naar een harmonische functie. Dit vergt veel flexibiliteit van de musici maar biedt ook veel ruimte voor creativiteit en expressie. Deze intense muzikale reis willen we graag met u delen!”

Eefje Habraken studeerde viool bij Qui van Woerdekom en Theodora Geraets aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en bij Lex Korff de Gidts aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2004 sloot zij haar masteropleiding met onderscheiding af bij István Párkányí. Momenteel is Eefje violiste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Rotterdam Philharmonic Strings en Domestica Rotterdam. Ook geeft ze regelmatig kamermuziekconcerten in wisselende bezettingen

Daniel Petrovitsch werd geboren in Aken en kreeg zijn eerste cellolessen op 9-jarige leeftijd. Naast zijn studie bij Young Chang Cho, Johannes Goritzki en Frans Helmerson volgde hij masterclasses bij Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), het Alban Berg Quartett en Ferenc Rados. Daniel soleerde met diverse orkesten (o.a. met de Philharmonie van Baden Baden). Sinds 2010 is Daniel als plaatsvervangend solocellist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als gewaardeerd kamermusicus is hij bij festivals en concerten in heel Europa en Zuid-Amerika te horen.

Uitvoering

Zondag 18 september 2022 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn te verkrijgen door van tevoren te reserveren of aan de zaal. Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16.
Entree €17,50 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €15,00. Jongeren tot 18 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308 9632 10 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of door te pinnen aan de zaal.
Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.