Ensemble Arpeggio


Evenementgegevens

  • Datum:

Ensemble Arpeggio. Opgericht in 1976 waarin de Waddinxveense harpiste Reinilde Buys speelt met Han Kapaan (hobo) en Annemarie Rijkee (fluit). Alle drie bevlogen musici brengen zij ons een programma met klassieke en moderne muziek van onder meer Lefebvre, Ibert, Elgar, Woodall en Glinka.

jos4747_foto_arpeggioDe freelance hoboïst Han Kapaan studeerde bij de vermaarde hoboïst Jaap Stotijn en aan het Amsterdams Conservatorium bij Cees van der Kraan. Hij maakt deel uit van verschillende kamermuziekensembles en is als solist te beluisteren op een kleine 200 lp/c.d’s. Han heeft inmiddels over de hele wereld concerten gegeven. Han heeft ook samengespeeld met Louis van Dijk ( en zijn broer Rob van Dijk) en met Harrie Bannink.

P1160323  fluit arpeggioAnnemarie Rijkée studeerde fluit aan het Rotterdams Conservatorium, bij Ruud Maas en Raymond Delnoye. Annemarie komt uit een gitaristen-familie en vormt een vast duo met gitariste Wilma Rijkée. Ze speelt in verschillende soorten ensembles en orkesten. Annemarie is zeer breed georiënteerd en speelt van klassiek tot lichte muziek, ze is o.a. vaste fluitist bij de Koos Mark Big Band (bekend van Dancing with the Stars) Sinds enige jarenspelen Reinilde en Annemarie regelmatig samen als fluit/harp duo. Het repertoire dat zij spelen is zeer gevarieerd. Al 37 jaar werkt Annemarie met hart en ziel bij SKV Tobe, ze is een bevlogen enthousiaste docente en wil iedereen het plezier van fluitspelen bijbrengen.

jos4800_foto_reinildeReinilde Zevenbergen-Buys  werd in 1960 geboren en reeds als meisje van 8 jaar wist Reinilde te vertellen, dat zij harpiste wilde worden. Omdat er geen muziekschool op het dorp Rozenburg was en dus helemaal geen harples, werd er uitgeweken naar de gitaar. Met veel plezier speelde zij gitaar, maar de liefde voor de harp was sterker en zo kon Reinilde, na enkele jaren, met harp beginnen op de muziekschool te Schiedam, bij  Ingrid  Wander-Oosten.

In 1979 werd zij toegelaten aan het  Koninklijk Conservatorium te Den Haag  bij Edward Witsenburg. In 1984 nam zij een plaat op met het Harpconcert van Saint-Saens, samen met het Hofstad Jeugdorkest, waarvan zij enkele jaren lid was. Dit orkest verruilde zij voor het Nationaal Jeugdorkest.

In 1985 haalde zij haar diploma D.M en U.M. en in 1987 de aantekening kamermuziek. Voor 1987 was zij al docente geworden aan de muziekschool Breda en lid van het Collegium Musicum Judaiicum. o.l.v. Chaim Storosum . Na het C.M.J volgde  een functie als harpiste bij de Hoofdstadoperette en later speelde zij twee producties mee bij Joop v. d. Ende  Theaterproducties.
Naast deze vaste werkzaamheden vormde Reinilde samen met Yolanda Davids het Harpduo Arpa-Doppia en speelde ook in het Minerva-trio (met fluit en piano). Momenteel is zij ook lid van het Almaro trio. Reinilde is free-lance orkestharpiste.

Tijd en toegangsprijzen
Het concert begint om 20.15 uur en de entreeprijs bedraagt €12,50 p.p.

Toegangskaarten
De kaarten zijn aan de zaal te krijgen. Reserveren is mogelijk door te bellen naar 06-53 28 10 16, of door het sturen van een email naar info@muziekinwaddinxveen.nl.

Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.