Optreden klezmertrio ‘Vilde Katshke’


Evenementgegevens

  • Datum:

Op vrijdag 11 oktober 2013 speelt het trio Vilde Katshkein in de Remonstrantse kerk, aan de Zuidkade 59 te Waddinxveen. De voorstelling begint om 20:15 uur. Het optreden bestaat uit een een vertelconcert met joodse klezmer, waarin kortere en langere verhalen over de kracht van muziek worden uitgebeeld.

Renske Velthuis (viool)Gottfrid met decordoekMichiel Ockeloen (accordeon)

Vilde Katshke – Jiddisch voor: wilde eend – staat garant voor een vrolijke mix van muziek en joodse verhalen uit Oost Europa. Het trio speelt niet alleen klezmer, maar ook aanverwante genres zoals zigeuner- en Balkanmuziek. Eigen composities en verrassende improvisaties geven hun spel nog meer kleur.

Het trio werd begin 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor Joodse verhalen en muziek te combineren. Hij vertelt, speelt klarinet en krijgt daarbij muzikaal tegenspel van Renske Velthuis op viool en Michiel Ockeloen op accordeon. Tezamen zorgen deze drie eenden voor feestelijk gesnater.

Vilde Katshke presenteert (vertel)concerten in kerken, concertzalen, culturele centra en speelt daarnaast regelmatig op allerlei festivals en feesten. Hun muziek raakt een snaar; ze is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

Toegangskaarten
De entreeprijs voor dit concert bedraagt € 12,50 p.p. De kaarten zijn aan de zaal te krijgen. Reserveren is mogelijk door te bellen naar 06-53281016, of door het sturen van een email naar info@muziekinwaddinxveen.nl

Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.