Concerten seizoen 2021 / 2022

Muziek in Waddinxveen Logo Muziek in Waddinxveen

Recensie concert 21 november 2021

heemsbergen_van-jaarsveld


Angélique van Heemsbergen, piano en Nicole van Jaarsveld, klarinet zijn meesteressen in het dichterbij brengen van de muziek.

Zondagmiddag geven zij bij Muziek in Waddinxveen bij elk werk een toelichting op hoe de muziek in elkaar zit: refreinen, coupletten, thema’s of variaties. En dan is er de nabijheid van de muziek zelf. De volheid van de klanken van de klarinet en de rijkdom van het pianospel. Dat laatste is goed te horen in het solostuk voor piano van Schubert. Maar ook in het sublieme pianospel in Rhapsody in Blue van Gershwin. De bewerking voor klarinet en piano van het klarinetkwintet van Mozart is zonder meer prachtig gespeeld. Want ja, Mozart en de klarinet, dat is volgens Nicole van Jaarsveld een onmisbare schakel in de ontwikkeling van de klarinetmuziek. En dat fenomenale in de muziek van Mozart laat zij in de Remonstrantse kerk met alle overtuigingskracht horen.”


Muziek in Waddinxveen is bij de programmering op zoek gegaan naar jong nationaal en internationaal talent. Zo staat het internationaal talent van het Maggiore pianotrio op het programma. Uit Nederland komt onder meer het duo Van Loenen en Borsboom, dat onlangs bij Podium Witteman te zien was.

Muziek in Waddinxveen wil de komende tijd een actievere bijdrage leveren aan het culturele leven in Waddinxveen. Daartoe willen we het programma nog aantrekkelijker maken en bovendien sterker verbinden met andere lokale culturele activiteiten, zoals activiteiten van koren, Concordia en het Waddinxveense muziekonderwijs. Een speciaal Comité van advies zal de aansluiting van het programma bij ontwikkelingen in het culturele veld beoordelen. Onder meer wethouder Brigitte Leferink heeft haar medewerking hieraan toegezegd.

Volg ons ook op Facebook

Zondagmiddag concerten
Programma 2022

Zondag 23 januari 2022

DUO HABRAKEN / PETROVITSCH
duo-habraken-petrovitschEefje Habraken (viool) // Daniel Petrovitsch (cello)

Een grote liefde voor muziek en passie voor het spelen van kamermuziek in het bijzonder. Dat is wat Eefje Habraken en Daniel Petrovitsch, beide musici uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest, sinds 2019 verbindt. Zij spelen werken van o.a. Mozart, Bartók en Ravel.

Lees verder


Zondag 27 februari 2022

BLOKFLUITENSEMBLE BRISK
Susanna Borsch, Alide Verheij, Marjan Banis en Bert Honig (blokfluit)Susanna Borsch // Alide Verheij // Marjan Banis // Bert Honig

BLOKFLUITENSEMBLE BRISK: Susanna Borsch, Alide Verheij, Marjan Banis en Bert Honig.

Brisk betekent in de muziek levendig, wakker en snel. Precies wat dit blokfluitensemble is: energiek en vernieuwend en alle mogelijkheden van de blaasinstrumenten verkennend.

Ensemble Brisk zou eerst optreden op zondag 31 januari 2021 en daarvoor op 29 maart 2020. Vanwege de blaasinstrumenten en corona is het concert tweemaal verplaatst naar deze nieuwe datum in 2022. Gemaakte reserveringen blijven geldig.
Lees verder


Zondag 27 maart 2022

MARSELJE DUO
Annelieke Marselje (viool) en Doriene Marselje (harp)Annelieke Marselje (viool) // Doriene Marselje (harp)

Marselje duo bestaat uit violiste ANNELIEKE MARSELJE en harpiste DORIENE MARSELJE. De twee zussen spelen van jongs af aan samen en zijn muzikaal en artistiek buitengewoon veelzijdig.
Lees verder


Zondag 24 april 2022

DUO VAN LOENEN & BORSBOOM
Tobias Borsboom (piano) en Pieter van Loenen (viool)Tobias Borsboom (piano) // Pieter van Loenen (viool)
Tobias Borsboom, piano en Pieter van Loenen, viool vormen een veelgevraagd duo.
Lees verder


Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de komende concerten van Muziek in Waddinxveen?
Klik hier om u in te schrijven en wij informeren u tijdig over de komende concerten in de kerk.
Klik hier om u per direct uit te schrijven. U ontvangt daarvan een bevestiging.