TANGO ALIADO


Evenementgegevens

  • Datum:

Zondag 20 januari 2019 om 15:00 uur – TANGO ALIADO
Françoise van Varsseveld (viool) // Mariken Zandvliet (piano) // Lucas Stam (cello) // Gert Wantenaar (bandoneon)

Tango Aliado bestaat uit vier professionele musici die elkaar hebben gevonden op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in diverse orkesten. Het klikte persoonlijk en muzikaal zo goed dat ze besloten samen verder te gaan. Zij zijn allen afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria en hebben rijke internationale muzikale ervaring. Ze vormen het kwartet TANGO ALIADO en delen de passie voor de Argentijnse tango muziek.

In hun programma El Compás laat Tango Aliado diverse tangostijlen en ritmes horen. Zij zijn gefascineerd door de kracht van ritme in de tango. Francisco Canaro schreef ook over de tango ’y su ritmo es un imán’ (en zijn ritme is een magneet).
U wordt verrast door zowel opzwepende, vurige dansen als intieme, tedere melodieën van onder andere Pugliese, Canaro, Salgán en Piazzolla, uitgevoerd door een uniek, gepassioneerd kwartet.

TANGO ALIADO

“Feestelijk Nieuwjaarsconcert met warme tango muziek!”

De kwartetleden brengen u warme Zuid-Amerikaanse klanken, maar zij spelen ook eigen arrangementen. Muziek als poëzie en nostalgie die de ziel diep raakt.

Cada tango es un recuerdo
cada nota una Aventura
y su ritmo es un enigma
que hacer alegrar o sufrir
(Francisco Canaro, 1941)
 
Elke tango is een herinnering
Elke noot een avontuur
En zijn ritme is een raadsel
Dat vreugde geeft of lijden

Kwartet Tango Aliado trad in september 2017 eerder succesvol op in de Remonstrantse kerk.

Website: www.tango-aliado.com

Uitvoering

Zondag 20 januari 2019 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.
Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren kan via Klik hier om te reserveren.

Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16 of 0653 67 27 87.
Entree €12,50 incl. koffie of thee. Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,00. Jongeren tot 21 jaar €7,50. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.