Kerstconcert ‘Ceremony of Carols’ + Kerstvertelling


Evenementgegevens

 • Datum:

Op zondagmiddag 15 december 2013 wordt het kerstconcert ‘Ceremony of Carols’ – van Benjamin Britten – uitgevoerd in de Remonstrantse kerk, aan de Zuidkade 59 te Waddinxveen. De voorstelling begint om 15.00u. Het concert wordt uitgevoerd door een harpiste en een vocaal damestrio. Voor de kinderen is er een Kerstvertelling.

ovdw20130824_MG_9780-2kl-hor

De uitvoerenden zijn harpiste Heleen Bartels en een vocaal damestrio bestaande uit zangeressen Margreth Bruikman, Yvonne Langbein en Ageeth Berghoef. Zij zingen reeds vele jaren samen in diverse koren en treden deze Kerst voor het eerst op als vocaal trio.

Kerstboom kerk.1

Na de pauze zal vertelster Carla Pera een Kerstverhaal vertellen voor jong en oud en worden er nog enkele kerstliederen uitgevoerd.

Geschiedenis van A Ceremony of Carols
Benjamin Britten schreef dit werk toen hij samen met Peter Pears terugreisde van de Verenigde Staten naar Engeland. Aan boord van de MS Axel Johnson was hij ook bezig aan Hymne to St. Cecilia.

Britten componeerde aan de hand van middeleeuwse en vroeg-Engelse literatuur een verzameling liederen. De teksten haalde hij uit een boek dat hij had aangeschaft in Halifax (USA). Toen hij klaar was had hij een “bundel” van zes liederen. Hij was er ontevreden over en kwam uiteindelijk met een elfdelige compositie.

Het werk heeft is geschreven voor een bijzondere samenstelling van musici: sopraanstemmen en harp.

De elf delen zijn:

 1. “Procession” (“Hodie Christus natus est”)
 2. “Wolcum Yole!”
 3. “There is no Rose” (Trinity College MS 0.3.58, 15e eeuw)
 4. a “That yonge child”
  b “Balulalow” (naar gebroeders Wedderburn, circa 1548)
 5. “As dew in Aprille” (Sloane 2593, first quarter 15c)
 6. “This little Babe” (naar Robert Southwells “Newe Heaven, Newe Warre”, 1595)
 7. “Interlude” (harp solo)
 8. “In Freezing Winter Night” (naar Robert SouthwelI)
 9. “Spring Carol” (16e eeuw. William Cornysh)
 10. “Deo Gracias” (Sloane 2593)
 11. “Recession” (“Hodie”)

De eerste uitvoering vond plaats in Norwich Castle in Norfolk. Voor de Nederlanders is er een eigenaardigheid: die uitvoering vond niet plaats tijdens de Kerstdagen, maar op de avond van Sinterklaas, 5 december 1942.

Tijd en toegangsprijzen
Het concert begint om 15.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur, zodat deze matinee ook bezocht kan worden door (groot)ouders met hun (klein)kinderen. Het concert is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7/8 jaar. Ook de entreeprijs is hierop aangepast en bedraagt voor volwassenen €11,00 p.p en voor kinderen €7,50 p. kind. In de pauze wordt er gratis thee, koffie en sap geschonken met een kleine versnapering.

Toegangskaarten
Kaarten zijn aan de deur te krijgen. Vanwege de te verwachten belangstelling is reserveren is gewenst, dit kan door te bellen naar 06-53281016, of door het sturen van een email naar info@muziekinwaddinxveen.nl

Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.