Optredens seizoen 2017/2018

Muziek in Waddinxveen Logo Muziek in Waddinxveen

Muziek in Waddinxveen biedt u voor het seizoen 2017/2018 een zeer aantrekkelijk en gevarieerd muziekprogramma met een schitterende reeks van zes concerten. Genieten van meesterwerken op kleine schaal in het oudste rijksmonument van Waddinxveen. Argentijnse tangomuziek, pianomuziek van Mozart, Liszt en Beethoven, muziek van Fauré en Poulenc en klassieke muziek voor saxofoon. Het is slechts een kleine greep uit het programma. Spreekt het programma u aan, profiteer dan van een abonnement, dat u een aantrekkelijke korting op de entreeprijs biedt en een vaste plaats vooraan garandeert. Wilt u iemand verrassen dan zijn er de cadeaubonnen, goed voor een concert naar keuze. Muziek in Waddinxveen wenst u veel luisterplezier.

MiW streeft ernaar de muziek uit te dragen onder jonge mensen.

ZONDAGMIDDAGCONCERTEN
SEIZOEN 2017 / 2018

Het programmaoverzicht van de muziekuitvoeringen georganiseerd door Muziek in Waddinxveen. Voor actuele informatie: volg ons op Facebook. Uitvoeringen van de concerten in de Remonstrantse Kerk aan de Zuidkade 59, het oudste historische gebouw van Waddinxveen met een uitstekende akoestiek en een gezellige sfeer.

Recensie van zondag 14 januari 2018.

Twee jonge musici gaven afgelopen zondagmiddag acte de prėsence bij het nieuwjaarsconcert van Muziek in Waddinxveen in de Remonstrantse kerk: de Spaanse altvioliste Ana Valero en de Wit-Russische pianist Sergey Smirnov.

Zij blijken bijzonder goed op elkaar te zijn ingespeeld en zijn aan elkaar gewaagd. Zij spelen tijdens het concert met grote gedrevenheid en vol overtuiging.

Op de lessenaar staat laat-romantische en zeer expressieve muziek uit het begin van de twintigste eeuw. Muziek, die sterk verbonden is aan de Parijse artistieke milieu: destijds het culturele centrum van de Westerse wereld. Maar er waren zeker niet alleen Franse componisten te beluisteren. Ook Spaanse componisten en muziek van Pärt en Piazzolla. Voor het publiek was er heel wat om van te genieten!

En wat is de muziek in de goede akoestiek van de Remonstrantse kerk toch in alle nuances te horen. Zo kwam het subtiele tegenspel van de altviool tegenover de pianopartij in de Gran Tango van Piazzolla bijzonder goed tot zijn recht.

Als klap op de vuurpijl werd het nieuwjaarsconcert afgesloten met een prachtig arrangement voor altviool en piano van “Aan de blauwe Donau” van Johann Strauss jr.


Zondag 18 februari 2018

18 februari 2018 - Caprice des DeuxCAPRICE DES DEUX, Saxofoon-pianoduo Caprice des Deux is ontstaan in 1997. Ruud en Jaap musiceren vanuit de emotionele boodschap van de muziek en willen die zo duidelijk mogelijk met het publiek communiceren. Zij laten de toehoorders kennismaken met de vaak ongekende en onbekende mogelijkheden van de saxofoon in de klassieke muziek.
Lees verder…

Zondag 18 maart 2018

HAYTHAM SAFIA QU4RTET
18 maart 2018 - Haytham Safia Qu4rtetHaytham Safia (ud (Arabische luit)) // Hanneke Ramselaar (hobo) // Osama Meleegi (percussie) // Eva van de Poll (cello)
Alle verschillen van dit unieke ensemble versmelten door hun passie en pure speelplezier. Musici uit verschillende windstreken en culturen, die spelen met hun hart in de muzikale tradities van hun land. Een repertoire met klassieke stukken en Arabische traditionals. Het grootste deel van…
Lees verder…


Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de komende activiteiten van Muziek in Waddinxveen?
Bel dan even naar 0653 672787 (Albert Grooten) om uw e-mailadres door te geven en wij informeren u tijdig over de komende concerten en activiteiten in de kerk. Of klik hier om u in te schrijven.

Save