Optredens seizoen 2017/2018

Muziek in Waddinxveen Logo Muziek in Waddinxveen

Muziek in Waddinxveen biedt u voor het seizoen 2017/2018 een zeer aantrekkelijk en gevarieerd muziekprogramma met een schitterende reeks van zes concerten. Genieten van meesterwerken op kleine schaal in het oudste rijksmonument van Waddinxveen. Argentijnse tangomuziek, pianomuziek van Mozart, Liszt en Beethoven, muziek van Fauré en Poulenc en klassieke muziek voor saxofoon. Het is slechts een kleine greep uit het programma. Spreekt het programma u aan, profiteer dan van een abonnement, dat u een aantrekkelijke korting op de entreeprijs biedt en een vaste plaats vooraan garandeert. Wilt u iemand verrassen dan zijn er de cadeaubonnen, goed voor een concert naar keuze. Muziek in Waddinxveen wenst u veel luisterplezier.

MiW streeft ernaar de muziek uit te dragen onder jonge mensen.

ZONDAGMIDDAGCONCERTEN
SEIZOEN 2017 / 2018

Het programmaoverzicht van de muziekuitvoeringen georganiseerd door Muziek in Waddinxveen. Voor actuele informatie: volg ons op Facebook. Uitvoeringen van de concerten in de Remonstrantse Kerk aan de Zuidkade 59, het oudste historische gebouw van Waddinxveen met een uitstekende akoestiek en een gezellige sfeer.

Recensie van zondag 26 november 2017.

Duo Ruby (concert 26-11-2017)

“De liedkunst is maar een beperkt en bijna vergeten hoekje binnen de klassieke muziek. Het gaat in die muziek om het vinden van een fragiel evenwicht en het steeds weer zoeken van de balans tussen zangstem en instrumentele begeleiding. En daar weet Duo Ruby wel raad mee!

In het liedrecital van Duo Ruby zondagmiddag in de Remonstrantse kerk in Waddinxveen gingen de nuances van de sopraanstem van Nicole Fiselier samen met het fraaie begeleidingsspel van de jonge Avinoam Shalev. Duo Ruby kwam bij Muziek in Waddinxveen voor de dag met een prachtig programma met muziek van Schubert, Tsjaikovsky en Wolf op tekst van Goethe over Mignon. Muziek op dezelfde tekst van Goethe, maar steeds weer op eigen wijze en stijl verklankt door de verschillende componisten.

Het is hemelse muziek, waarin aardse angst, dreiging maar ook liefde tot uitdrukking worden gebracht.
En dan volgen na de pauze nog een paar hoogtepunten uit de liedkunst, onder meer geschreven door Fauré en Gounod.

Aan het slot klinkt het luchtiger, koddige La diva de l’empire van Satie. Nicole Fiselier gaf een toelichting op tekst en muziek. Zo kon het publiek emoties, verklankt in negentiende en vroeg-twintigste eeuwse romantische muziek, opnieuw en intens beleven.”

Duo Ruby (concert 26-11-2017) Duo Ruby (concert 26-11-2017)

Zondag 14 januari 2018

NIEUWJAARSCONCERT! ANA VALERO & SERGEY SMIRNOV
14 januari 2018 -Ana Valero & Sergey SmirnovAna Valero (altviool) // Sergey Smirnov (piano)
Ana Valero & Sergey Smirnov spelen sinds 2013 als duo. Het duo Ana Valero & Sergey Smirnov heeft inmiddels zijn sporen ruimschoots verdiend, zowel op nationale als op internationale podia. Met het warme en diepe geluid van de altviool van de Spaanse Ana Valero en de prachtige pianoklanken van de Wit- Russische Sergey Smirnov verzorgen zij het nieuwjaarsconcert van Muziek in Waddinxveen.
Lees verder…

Zondag 18 februari 2018

18 februari 2018 - Caprice des DeuxCAPRICE DES DEUX, Saxofoon-pianoduo Caprice des Deux is ontstaan in 1997. Ruud en Jaap musiceren vanuit de emotionele boodschap van de muziek en willen die zo duidelijk mogelijk met het publiek communiceren. Zij laten de toehoorders kennismaken met de vaak ongekende en onbekende mogelijkheden van de saxofoon in de klassieke muziek.
Lees verder…

Zondag 18 maart 2018

HAYTHAM SAFIA QU4RTET
18 maart 2018 - Haytham Safia Qu4rtetHaytham Safia (ud (Arabische luit)) // Hanneke Ramselaar (hobo) // Osama Meleegi (percussie) // Eva van de Poll (cello)
Alle verschillen van dit unieke ensemble versmelten door hun passie en pure speelplezier. Musici uit verschillende windstreken en culturen, die spelen met hun hart in de muzikale tradities van hun land. Een repertoire met klassieke stukken en Arabische traditionals. Het grootste deel van…
Lees verder…


Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de komende activiteiten van Muziek in Waddinxveen?
Bel dan even naar 0653 672787 (Albert Grooten) om uw e-mailadres door te geven en wij informeren u tijdig over de komende concerten en activiteiten in de kerk. Of klik hier om u in te schrijven.

Save